Homepage | Sitemap | Contact | Gratis Internet Offerte Aanvragen | Wie zijn wij ? | Disclaimer | Privacy

Glas isoleren

Beglazing is een zwakke plek

Condens vocht huis

Openingen zoals ramen in een woning hebben een minder natuurlijke isolerende werking als bijvoorbeeld muren. Dat heeft te maken met de dikte en eigenschappen van het glas. De isolerende waarde van enkel glas is zo minimaal dat bij vorst er ijsbloemen op de ramen gaan ontstaan. Hoe goed een woning ook geïsoleerd is: bij enkel glas ontstaat er niet alleen heel veel warmteverlies, maar wordt het raam ook een koudevlak dat koude uitstraalt en zo het gevoel van behaaglijkheid sterk vermindert. Een natuurlijke reactie daarop is het omhoog draaien van de thermostaat, waardoor de energiekosten weer zullen stijgen.

Dubbel Glas

Door het simpelweg toevoegen van een tweede ruit ofwel dubbel glas wordt al een halvering van het verlies van warmte bewerktstelligd. Dat is al een forse besparing van zo'n 500 m3 aardgas per jaar. Bijkomend voordeel van dubbel glas is dat het behaaglijker aanvoelt, omdat er minder koude wordt uitgestraald. Ook beslaat dubbel glas veel minder dan enkel glas. Condens is in feite niets anders dan waterdamp dat de natuurlijke eigenschap heeft te condenseren (weer water te worden) op koude oppervlaktes zoals bijvoorbeeld een raam.

Maak uw keuze

Dakisolatie

Dak isoleren Warme lucht stijgt op, zo ook in een woning. Indien u de centrale verwarming aanzet op de beneden...

Glasisolatie

Glas isoleren Openingen zoals ramen in een woning hebben een minder natuurlijke isolerende werking als bijvoorb...

Gevelisolatie

Gevel & spouwmuur isoleren De gevel is de zichtbare buitenkant van een gebouw. De primaire functie van de gevel is het afsch...

Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isoleren In grote delen van Nederland worden de laatste 50 tot 80 jaar alleen maar woningen gebouwd die vo...

Vloerisolatie

Vloer isoleren In nieuwbouwwoningen is het volgens de Bouwwetgeving verplicht om elk onderdeel van het gebouw du...

Zolderisolatie

Zolder isoleren Warme lucht stijgt. Bij het plafond verzamelt zich dus flink wat warme lucht in een vertrek. Als ...

Luchtisolatie

Dubbel of driedubbel glas zijn in feite glasplaten die op elkaar versmolten, gesoldeerd of gekit zijn en waartussen (in de glasspouw) er een dunne laag lucht of soms gasmengsel is aangebracht. Deze laagjes hebben een isolerende functie. Ook worden hele dunne laagjes folie aangebracht die bijvoorbeeld een zonwerende functie hebben.

HR+ glas en HR ++ glas

De technologische ontwikkeling staat niet stil. Door op microscopisch niveau wijzigingen aan te brengen verbeteren de isolerende eigenschappen van dubbel glas enorm. Naast verbetering van de warmte-isolatie werkt dergelijk glas ook sterk geluidsisolerend. Wel wordt beglazing zwaarder en dikker waardoor ook kozijnen aangepast moeten worden.

Energiebesparing door isolatie

Daglichtverlies

Door het toepassen van dubbel en driedubelglas bespaart uw wel geld, maar verliest u ook daglicht. Daarnaast vinden veel consumenten getint glas mooier staan, wat echter ook het daglicht donkerder maakt. Het verlies kan oplopen tot zo'n 30 %, wat betekent dat u op sombere dagen eerder het licht binnen zult aandoen, wat natuurlijk energieverlies betekent.

Vrijblijvend offertes aanvragen

In de regel verdient de investering in spouwmuurisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 6 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.

Prijsopgave spouwmuurisolatie
  Copyright Isoleads BV - KvK nr 51797208