Hoe werkt het ?

Spouwmuur isolatie : rendabel en weinig overlast

Spouwmuur isolatie is een vorm van gevelisolatie en geeft hele goede resultaten en is relatief eenvoudig aan te brengen door het boren van gaten in de gevel, daarna de spouwmuurvulling via die gaten de spouwmuren inblazen en de gaten achteraf weer dichten. Deze vorm van isoleren geeft minimale overlast en is vanwege de eenvoud ook één van de goedkoopste vormen van woningisolatie.

Hieronder kunt u meer informatie lezen over woningisolatie in het algemeen en het isoleren van spouwmuren in het bijzonder:


Isoleren spouwruimte
gratis spouwmuurisolatie offerte aanvragen

Maak uw keuze

Woningisolatie in het algemeen Na-isolatie van spouwmuren is een hele effectieve manier om het verbruik van energie te verminder...

Woningisolatie in algemen

Wat is een spouw ? Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag (7 tot 9 cm) tussen het binnen- en buitenblad van een spouw...

Wat is een spouw

Welke spouwvulling materialen zijn er ? We praten hier niet over het isoleren van de spouwmuur tijdens de bouw, maar over het na-isoleren...

Soorten spouwmuurvullingen

Het aanbrengen van de spouwmuurisolatie We praten hier niet over het isoleren van de spouwmuur tijdens de bouw, maar over het na-isoleren...

Aanbrengen spouwmuurisolatie


Oliecrisis jaren '70

Woningen die gebouwd zijn voor 1975 zijn veelal amper voorzien van isolatie. In de jaren die daarop volgden vond een grote oliecrisis plaats waarbij de noodzaak tot energiebesparing helder werd. Vanaf dat moment is er van overheidswege uit besloten dat niet alleen het Bouwbesluit aangescherpt moest worden met isolatieverplichtingen, maar ook dat er op grote schaal subsidies verstrekt werden. Dit met als doel om de consumptie en afhankelijkheid van fossiele energiebronnen als gas en olie te verminderen.


Diverse subsidies beschikbaar

Hoewel spouwmuurisolatie één van de goedkoopste manieren is om uw huis warmer, comfortabeler en energiezuiniger te maken, zijn er toch verschillende subsidies beschikbaar om de investering nog minder te maken.Er zijn subsidies beschikbaar op zowel lokaal, regionaal als landelijk niveau.


Comfortabele huizen

Hoe werkt spouwmuur isolatie ?

Een spouwmuur isoleren is in feite niets meer dan het vullen van de lege ruimte (=de spouw) tussen de buitenmuur en de binnenmuur van een woning. De spouw dient ter afvoer van extern en intern vocht, maar werd vroeger nooit geïsoleerd. Het warmteverlies is daardoor enorm. Door het aanbrengen van isolatie zullen de binnenmuren warmer aanvoelen, zal er veel minder gestookt hoeven te worden om de ruimte warm te krijgen aangezien er veel minder warmteverlies via de muren is. Isoleren spouwmuur : een goede en rendabele keuze !


(C) 2009 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken